Waarom een Henra Plateau aanhangwagen de betere keuze is?

Kwaliteit is niet altijd zichtbaar, althans voor vele klanten is die ene plateauwagen met aluminium borden gelijk aan de andere. Natuurlijk kan er wat maat verschil zitten, maar verder zal het allemaal niet zo veel schelen.

De praktijk is echter anders, natuurlijk hebben ze allemaal aluminium zijborden en 2 of 4 wielen. Maar technisch kunnen er grote verschillen zijn die de levensduur, het gebruiksgemak en de veiligheid van de aanhangwagen flink beïnvloeden.

Henra aanhangwagens zijn gebouwd voor een lange levensduur en onderscheiden zich op vele fronten:

 1. De plateauwagen met de meeste dwarsliggers onder de laadvloer, maar liefst 6 stuks op de standaard 301 cm lange versie en zelfs 8 op de 351 en 401 cm lange uitvoeringen.
 2. Dus nooit meer als 50 cm vloer overspanning tussen de dwarsliggers
 3. Én alle dwarsliggers lopen door tot aan de randligger!
 4. Het voorbord is standaard neerklapbaar.
 5. Een voorrek is standaard, en geschikt voor hogere auto’s, namelijk 110 cm hoog.
 6. De scharnieren van alle borden zijn voorbereid op het demonteren van de borden, zonder blijvende schade kunnen deze onbeperkt en snel worden gede- en monteerd.
 7. Door deze onderbouwscharnieren zijn de borden geheel vlak en eenvoudig te beletteren.
 8. De sluitingen zijn standaard verzonken gemonteerd, veilig, fraai en door de profilering van de zijborden worden deze ook nog eens zeer sterk.
 9. De sluitnokken van de borden zijn gelast aan de zijkant van de rongen, zij dienen dus als aanslag van de zijborden. Doorslaan van de borden naar binnen is onmogelijk.
 10. Natuurlijk kunnen ook alle rongpalen en het voorrek eenvoudig worden gedemonteerd.
 11. De dissel is de langste in zijn klasse, standaard maar liefst 150 cm lang. Waarom? Een langere dissel zorgt voor een veel rustiger weggedrag, een aanmerkelijk hogere veiligheid en maakt het achteruitrijden eenvoudiger.
 12. De vloerplaat van een Henra aanhangwagen, natuurlijk uit Fins Berken multiplex, is maar liefst 18 mm dik, dus geen 15 of de soms zelfs gebruikte 12 mm.
 13. Alle tandemas plateauwagens hebben per zijde 4 verzonken sjorogen in de laadbakrand. Het is dus mogelijk om de lading in de laadbak vast te binden zonder de borden te beschadigen.
 14. Afhankelijk van de lengte zijn 4 tot 8 touwhaken onder het chassis natuurlijk ook standaard.
 15. Henra gebruikt uitsluitend knott assen en oplooprem. Deze assen staan bekend om hun zeer hoge kwaliteit, duurzaamheid en comfortabel weggedrag.
 16. Grote wielen en banden op de standaard versies.
 17. De verlaagde versies bereiken de lage laadvloerhoogte door 0° assen en uitsluitend in combinatie met 13” wielen met 195/50R13 radiaal banden, geen 10” diagonaal banden met hogere kans op klapband.

Kortom 17 punten waarop de Henra plateauwagen zich positief onderscheid.

En de prijs? Laat u zich verrassen, deze is nauwelijks hoger!

Cart