Banden en wielen

Banden zijn van essentieel belang voor uw aanhangwagen. Ze dienen precies goed te zijn om uw veiligheid en die van andere weggebruikers te waarborgen. Er zijn een aantal factoren die aangeven of uw banden en wielen goed genoeg zijn, of dat ze hoognodig vervangen moeten worden.

Welke soort of welk type aanhangwagen u ook heeft, bij de Karreboer bent u aan het juiste adres voor alle soorten banden en wielen in verschillende uitvoeringen en maten. Hierdoor bent u er zeker van dat er altijd wel een geschikte band of wiel in ons assortiment voor u bij zit. Van 8 inch tot 10 inch en van 12 inch tot 15 inch: bij ons slaagt u altijd voor uw benodigde banden en wielen. De banden en wielen zijn altijd op voorraad, waardoor u nooit lang hoeft te wachten voor u weer de weg op kan!

Waar moet ik op letten?
Op het gebied van banden en wielen voor aanhangwagens moet u vooral op het volgende letten:

  • Loadindex: het is belangrijk dat de banden van uw aanhangwagen meer aankunnen dan noodzakelijk is, om gevaarlijke situaties te voorkomen. Bovendien verbetert het het weggedrag van de aanhangwagen;
  • Bandenspanning: het is essentieel dat er genoeg lucht in uw banden zit voor de aanhangwagen. Onderspanning kan namelijk resulteren in levensgevaarlijke situaties en het is dan ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat de bandenspanning goed is;
  • Balanceren: trillende sturen wijzen erop dat de banden van uw aanhangwagen wellicht niet goed zijn uitgebalanceerd. Zorg ervoor dat de wielen goed gebalanceerd zijn, dan rijdt u een stuk comfortabeler en veiliger de weg op!

Voor een uitgebreid assortiment aan banden en wielen kunt u bij Karreboer terecht. Wij garanderen de beste kwaliteit voor de beste prijs! Kom eens bij ons langs of neem contact met ons op voor meer informatie.

Cart