Diefstalbeveiliging

U wilt natuurlijk wel dat uw aanhangwagen beveiligd is tegen eventuele diefstal. Hiervoor zijn vele handige snufjes uitgevonden die de veiligheid van uw aanhangwagen kunnen waarborgen. Steeds vaker worden aanhangwagens gestolen, waardoor het dus ook steeds handiger is om uw aanhangwagen goed te beveiligen.

Soorten diefstalbeveiliging

Aanhangers worden vaak heel slecht of helemaal niet op slot gezet, waardoor het een makkelijke prooi is voor inbrekers. Hier zijn gelukkig een aantal oplossingen voor gevonden. Zo kunt u een goed slot kopen, bijvoorbeeld een disselslot, kettingslot of wielklem.

  • Disselslot: een disselslot wordt, zoals de naam al doet vermoeden, bevestigd op de dissel van je aanhangwagen. Met dit slot wordt de volledige dissel afgesloten. Hiermee wordt dus ook het volledige koppelingssysteem afgesloten en de koppelingshandgreep wordt vergrendeld.
  • Kettingslot: het klassieke kettingslot biedt niet veel bescherming tegen diefstal. We adviseren daarom ook om het kettingslot te combineren met een disselslot voor optimale bescherming.
  • Wielklem: een wielklem wordt om het wiel geklemd, zodat er geen beweging meer mogelijk is. Er zijn verschillende uitvoeringen van de wielklem, waardoor er altijd wel een wielklem voor uw aanhangwagen bijzit. Ook worden de wielbouten afgeklemd, waardoor het wiel niet gedemonteerd kan worden. Deze kenmerken zorgen ervoor dat een wielklem een erg betrouwbare vorm van diefstalbeveiliging is.

Voor een uitgebreid assortiment aan diefstalbeveiliging kunt u bij Karreboer terecht. Wij garanderen de beste kwaliteit voor de beste prijs! Kom eens bij ons langs of neem contact met ons op voor meer informatie.