Oploopremmen

Een oplooprem is een rem die op een aanhangwagen gemonteerd is en die in werking treedt als er een negatieve trekkracht op de dissel ontstaat. Dit gebeurt wanneer de auto remt, maar ook als bijvoorbeeld bij een afdaling de aanhangwagen op de auto inloopt. De rem zal dan aangetrokken worden, waardoor het voorkomen wordt dat de aanhanger tegen de auto botst. Bij een oplooprem is het belangrijk dat het regelmatig gecontroleerd wordt en professioneel wordt afgesteld op de auto. Zo wordt uw veiligheid en die van andere weggebruikers gewaarborgd.

Het is echter wel belangrijk dat de oplooprem op sommige momenten kan worden uitgeschakeld door middel van een hendel. Anders zou het onmogelijk zijn om achteruit te rijden met een aanhanger. Bij sommige oploopremmen is er sprake van een terugrijautomaat, waardoor de oplooprem alleen werkt bij vooruitrijden.

Er zijn verschillende typen oploopremmen. De een moet met de hand bediend worden om uitgeschakeld te worden, de ander heeft een terugrijautomaat waardoor dat niet met de hand bediend hoeft te worden. Het is belangrijk dat u goed weet welke oplooprem u nodig heeft. In ons assortiment zijn vele soorten oploopremmen verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een geschikte oplooprem voor u bijzit. Bij twijfel kunt u altijd bij ons terecht voor advies!

Voor een uitgebreid assortiment aan oploopremmen kunt u bij Karreboer terecht. Wij garanderen de beste kwaliteit voor de beste prijs! Kom eens bij ons langs of neem contact met ons op voor meer informatie.